KUCHNIA
Poznajcie Ewę Michalską
i Sandrę Gruszczyńską
Szefowe Kuchni Dzikich Historii Młynik.
O sztukę kulinarną w Dzikich Historiach dbają kobiety: dwie wyjątkowe Szefowe Kuchni, które połączyły siły. Najpierw, podpatrując się nawzajem, badały czy to samo im w duszy gra. Okazało się, że tak, i oprócz świergotu ptaków i szumu jeziora, słychać tam wspólną melodię, która pozwala nam proponować naszym Gościom unikalne na skalę kraju doświadczenie.
O sztukę kulinarną w Dzikich Historiach dbają kobiety: dwie wyjątkowe Szefowe Kuchni, które połączyły siły. Najpierw, podpatrując się nawzajem, badały czy to samo im w duszy gra. Okazało się, że tak, i oprócz świergotu ptaków i szumu jeziora, słychać tam wspólną melodię, która pozwala nam proponować naszym Gościom unikalne na skalę kraju doświadczenie.
Poznajcie Ewę Michalską
i Sandrę Gruszczyńską
Szefowe Kuchni Dzikich Historii Młynik.
O sztukę kulinarną w Dzikich Historiach dbają kobiety: dwie wyjątkowe Szefowe Kuchni, które połączyły siły. Najpierw, podpatrując się nawzajem, badały czy to samo im w duszy gra. Okazało się, że tak, i oprócz świergotu ptaków i szumu jeziora, słychać tam wspólną melodię, która pozwala nam proponować naszym Gościom unikalne na skalę kraju doświadczenie.
O sztukę kulinarną w Dzikich Historiach dbają kobiety: dwie wyjątkowe Szefowe Kuchni, które połączyły siły. Najpierw, podpatrując się nawzajem, badały czy to samo im w duszy gra. Okazało się, że tak, i oprócz świergotu ptaków i szumu jeziora, słychać tam wspólną melodię, która pozwala nam proponować naszym Gościom unikalne na skalę kraju doświadczenie.
Ewa Michalska, twórczyni Kuchni Dzikich Historii, szkoliła się w najlepszych gwiazdkowych restauracjach: pod okiem Rene Redzepiego w kopenhaskiej Nomie (typowanej niejednokrotnie na najlepszą restaurację świata) uczyła się i wyostrzyła zmysły, w warszawskiej Nolicie szlifowała swój nóż, by w Atelier Amaro powrócić do rodzimej natury. Wykłada w szkołach kulinarnych, pomaga kucharzom odnaleźć ich własną pasję. Z dumą możemy zdradzić, że wśród projektów, którym się oddaje, najważniejszy i najbliższy jej sercu jest jednak nasz – Dzikie Historie Młynik.
- Puls Biznesu: „Moje gwiazdki to powracający goście”
- Wysokie Obcasy: „To dla tego miejsca straciła głowę i porzuciła Atelier Amaro. Uświadomiła sobie, że nie musi zap… ponad siły”.
- ChiliZet – Podcast: „Ewa Michalska i jej Warmia i Mazury czyli „Dzikie Historie”
- KUKBUK: „Dzikie Historie”
- Weranda Weekend: „Album „Dzikie Historie Kuchnia” Ewy Michalskiej – wyborny prezent pod choinkę dla wielbicieli dobrej kuchni i wyjątkowych miejsc”
Sandra Gruszczyńska, swoje imponujące doświadczenie zdobywała w uznanych restauracjach, od belgijskich tradycyjnych bistro po dwugwiazdkowe restauracje, wśród nich w kultowym The Jane. Zupełnie jak Ewa, zebraną wiedzę, świadomość możliwości i rozwiązań zabrała z powrotem do Polski i to tu postanowiła tworzyć. Pasję, którą jest cukiernictwo, rozwijała pod czujnym okiem mistrza Sebastiana Wełpy w warszawskiej restauracji ALEWINO , by ostatecznie stworzyć wymarzone własne cukiernicze Atelier „Słodka Półka”, w którym czaruje.
Obie szefowe łączy fascynacja ulotną sezonowością składników, innowacyjnością konceptu, współgraniem z naturą. Ewa inspiruje Sandrę do odkrywania nowych technik, podczas gdy Sandra proponuje niesztampowe pomysły i wnosi młodzieńczą energię do ich współpracy. Synteza ich supermocy jest tym, co napędza tryby i tworzy ducha Dzikich Historii, a te wciąż zaskakują.