KUCHNIA

Poznajcie Ewę Michalską,

Szefa Kuchni Dzikich Historii Młynik.

Ewa Michalska, nasza szefowa kuchni, szkoliła się w najlepszych gwiazdkowych restauracjach: pod okiem Rene Redzepiego w kopenhaskiej Nomie (typowanej niejednokrotnie na najlepszą restaurację świata) uczyła się od mistrza i wyostrzyła zmysły, w warszawskiej Nolicie szlifowała swój nóż, by w Atelier Amaro powrócić do rodzimej natury. Wykłada w szkołach kulinarnych, pomaga kucharzom odnaleźć ich własną pasję. Z dumą możemy zdradzić, co sama Ewa podkreśla, że wśród projektów, którym się oddaje, najważniejszy i najbliższy jej sercu jest jednak nasz – Dzikie Historie Młynik.

Jeżeli macie apetyt na więcej, zapraszamy tu:
www.ewamichalska.com

Ewa Michalska, nasza szefowa kuchni, szkoliła się w najlepszych gwiazdkowych restauracjach: pod okiem Rene Redzepiego w kopenhaskiej Nomie (typowanej niejednokrotnie na najlepszą restaurację świata) uczyła się od mistrza i wyostrzyła zmysły, w warszawskiej Nolicie szlifowała swój nóż, by w Atelier Amaro powrócić do rodzimej natury. Wykłada w szkołach kulinarnych, pomaga kucharzom odnaleźć ich własną pasję. Z dumą możemy zdradzić, co sama Ewa podkreśla, że wśród projektów, którym się oddaje, najważniejszy i najbliższy jej sercu jest jednak nasz – Dzikie Historie Młynik.

Jeżeli macie apetyt na więcej, zapraszamy tu: www.ewamichalska.com

Natura i kuchnia tworzona w zgodzie z nią, w rytmie pór roku to hasła przewodnie kulinarnej przygody w Dzikich Historiach. Wykorzystujemy jedynie wyselekcjonowane uprawy okolicznych, zaprzyjaźnionych z nami, rolników i lokalne produkty wytwarzane na Warmii i Mazurach, według dawnych receptur. Korzystamy z dobrodziejstw, jakie dają nieskażone mazurskie lasy i łąki. Nasza kuchnia jest autentyczna, pełna radości, hedonistyczna. Cieszymy się jedzeniem – jego smakiem, zapachem, widokiem, kształtem, prostotą, jednak z fine diningowym twistem.

Kuchnia w Dzikich Historiach to nie tylko wyborne jedzenie, czy ulubione pikniki na naszym molo. To także duża elastyczność – dostosujemy się do wszelkich preferencji żywieniowych, uwzględnimy alergie, upodobania czy wysublimowane wymagania. Od zupy pomidorowej po krem z szyjek rakowych.

Nie raz Was zaskoczymy, a naszym największym marzeniem jest to, żebyście wspominając czas u nas, zatęsknili za smakami naszej kuchni i za głosem Ewy zapraszającym Was na ucztę.

pl_PLPolish